Какво е добре да знаете преди да инвестирате в термопомпа

термопомпа

Човечеството се налага да прояви по-голяма отговорност към това да намали вредните емисии, които изхвърля в атмосферата и да се погрижи да живее по – екологично. Именно в това се крие и причината правителството на много страни да акцентират към това да се търси алтернативен на отопление с дърва, въглища, нафта и дори прекомерно използване на електричество решение. Намаляването на вредните емисии е комплексен процес, който може да са контролира ако всеки от нас заложи на по-разумни и рентабилни идеи за отопляване, както и да върви пеш вместо да използва автомобила си. Поради тези причини много се заговори за отопляване и охлаждане с термопомпи, които се отличават с много добър показател на енергийна ефективност и природосъобразност. А сред практичните и многообразни решения, които можете да приложите и във вашия имот ви каним да посетите колекцията тук https://www.balkanenergy.bg/category/termopompi.

Удовлетворяване на нуждите на домакинството

Качествен уред, с който можете да намалите разходите за отопление. Накратко така може да се опише термопомпата като решение за зимните и летните месеци. Аргументите очевидно не са достатъчни за да се инвестира в такъв продукт, тъй като действително се оказва, че не е достатъчно само да спестим част от енергийните разходи, а да възложим комфорта и поддържането на микроклимата в дома на устройство, което се грижи и за опазването на природата.

Със сигурност термопомпите има защо да се нареждат сред едни от най-екологичните уреди, които чрез използването на възобновяеми енергийни източници са в състояние да намалят до минимум вредните емисии, които се освобождават в атмосферата. И ето, че удовлетворението на домакинството в откриването на решение, което е с оптимален положителен ефект е налице, защото:Инверторна термопомпа

  • Намалявате сметките за електричество между 70 и 80 %;
  • Използвате екологичен уред както за отопляване така и за охлаждане;
  • Инвестирате във високотехнологично решение, което използва топлинната енергия от възобновяеми енергийни източници;
  • Разполагате с ефективен уред, който може да се погрижи за захранване на инсталация с парно или водно подово отопление.

Да опровергаем митовете

Като всеки друг алтернативен метод за отопление и охлаждане навярно ще откриете много различни твърдения, които се тиражират във виртуалното пространство по отношение на термопомпите. За да се развенчае дезинформацията, която се разпространява ще изложим някои факти, които ще допринесат за изясняваното на някои митове по отношение на тези уреди.

Ето какво се твърди, а реално информацията не отговаря на истината:

  • Термопомпите са скъпи

Цената на уредите е по-висока в сравнение с останалите алтернативи, но това не означава, че всеки вложен лев не е инвестиран разумно. Важното в случая е да отбележим това, че покупката на термопомпи има много бърза възвръщаемост на първоначалната инвестиция, което реално показва, че спестявайки между 70 и 80 % от месечните сметки си гарантирате покупка на уред, който определено си заслужава;

  • Не достатъчно ефективни

Всеки един от видовете термопомпи, които се предлагат в търговската мрежа са много ефективни, тъй като използват възобновяем енергиен източник, а единствено за преноса използват електричество. Това ги прави на първо място икономични както и ефективни, тъй като дори при ниски температури на въздуха се постига правилно функциониране;

  • Шумни са

В зависимост от модела и системата за отопление или охлаждане това, което е необходимо да се вземе предвид е, че съвременните модели са безшумни и дискретни;

  • Работят с определени марки радиатори и подово отопление

Всъщност това е още една заблуда, която ще развенчаем, защото всеки експерт ще потвърди, че това са уреди, които могат да се интегрират и да работят оптимално ефективно с различни готови системи за парно отопление или водна подова инсталация.

Многообразие от решения можете да намерите в каталога на balkanenergy.bg, а консултантите ще ви предоставят безплатна информация за подходящата термопомпа за вашия имот.