Интересна и екзотична възможност за стартиране на бизнес с помощта на Кипро българия

култивиране на трюфели

Доста любопитни и ексцентрични възможности ни предоставя страната ни за развитие на собствен бизнес. Предприемчивите българи никак не са малко и е въпрос на правилна преценка към кой от методите за подобряване на бизнес средата ще се спрете. В днешната публикация ще ви запознаем с доста интересен вариант за селскостопанска дейност, която обаче не е типичното зеленчукопроизводство, доста по-различно от трудоемката земеделска работа. Чували ли сте за култивирането на трюфелни фиданки? Вероятно не, защото този вид дейност стартира като дейност в България преди около десетина години. Трюфелите са едни от най-скъпите добавки към ястията, които се използват в много световно известни ресторанти. В зависимост от вида и размера на трюфелните гъби цената им за килограм може да варира от 1000 евро до дори шестцифрени стойности, което наистина ги прави супер луксозни и допринасящи за невероятния аромат и вкус на гурме специалитети.трюфели черни

Несъмнено заинтригувахме любопитството ви, нали! Знаете ли, че вече и в България има изкуствено създадени трюфелерии, които очакват първите си добиви? С помощта на кипро България можете и вие да създадете сой бизнес, който да развиете успешно и да се радвате на добри доходи. Трюфелното производство е доста разпространено в страни като Италия и Франция. Много фамилия са превърнали търсенето на трюфели в семеен бизнес и от векове традициите се предават от поколение на поколение. Оказва се, че в България също има благоприятни условия за отглеждане на трюфели, които напълно отговарят на критериите за намиране на доста добри екземпляри, за които ресторанти и търговци предлагат високи цени.  На сайта на Кипро България можете да се запознаете подробно с това как да стартирате собствен бизнес, колко пари ще са ви нужни като инвестиция и как да планирате разходите. Мнозина са привлечени от екзотичните варианти и наистина се оказва, че не грешат с взимане на решение да си създадат трюфелерия. Но е важно да имате предвид, че не е толкова лесно и бързо да се започне с този нетипичен бизнес за страната ни. Важно е да проявите нужното търпение и да следвате основните стъпки, за които подробно можете да научите на сайта на Кипро България.

Предимството за българските предприемачи е това, че могат изцяло да разчитат на професионалистите от Кипро за пълна съдействие по отношение на правилното разработване на трюфелериите. Прави се първоначално анализ на почвата, създава се агро план и се засаждат фиданки, които са заразени с мицела на трюфелните гъби.  Процеса е продължителен и изисква търпение и полагане на грижи. Затова посетете КипроБГ и научете повече за този екзотичен и наистина доста интересен бизнес.