Какво е важно при използването на електропастир?

Електропастирите са много ценни за днешните фермери. Те им помагат да опазят животните от бягство, както и да ограничат достъпа на диви животни до фермата. Това са електрически устройства, които захранват огради с ток, а при досег на живо същество до оградата, последното ще получи електрошок. Токът не е толкова силен, за да убие живото или човек, но пък въздейства върху психиката, като съществото ще се научи да стои далеч от поставените заграждения.

За какво да внимаваме при покупка на електропастир?

От голяма важност са размерите на оградите, които ще използвате в фермата си. Много животновъди не обръщат внимание на огражденията в комплекта, а после се оказва, че те не са достатъчни, за да се обхване определен периметър. Друга важен детайл са изолаторите. Добрата изолация е от водещо значение за работата на вашия електропастир. Ето защо, ако нямате опит в употребата на този вид устройства, най-добре направете консултация със специалист.

В сайта за продажба на електропастири https://elektropastiri.bg, можете да се свържете с консултант, който ще Ви помогне да изберете най-доброто устройство, ограда и изолация за нуждите Ви. Така много бързо и лесно ще се снабдите с електропастири, които да Ви служат вярно десетки годни наред, без да Ви създават проблеми и без да се получават недоразумения.

Скъпи ли са електропастирите и колко точно?

Цените на комплект електропастир варират от 400 до 2000 лева в зависимост от изискванията Ви. Сумата зависи от вида на устройството и неговата мощност, избраният изолатор, както и размерите на оградите. Имайте предвид, че с покупката на електропастир, правите една отлична инвестиция, предвид факта, че ще удържите стадото и няма да му позволите да бяга.

От този момент нататък оставяме на Вас решението, дали ще използвате електропастири във фермата си. Личното ни мнение е, че това са много полезни и иновативни устройства, които тепърва ще стават известни на животновъдите в България. Пожелаваме Ви всичко най-добро!