Насоки за избиране на фурна за вграждане

Фурна

Кратък преглед на предложенията в търговската мрежа ни показва, че не всички фурни са идентични. Има такива, които са самостоятелни т.е. автономни. Други са с опция за вграждане, а трети си имат и котлони. Освен това се класифицират и по размери както и други технически особености, които са от съществено значение за избора ни. В днешната публикация ще представим каталога с фурни за вграждане, които ви очакват в онлайн магазин mebeliarena.bg. Ще ви запознаем с водещите марки както и ключови функции, които са нужни на домакинството за създаване на зони, които са оптимално удобни и улесняващи ежедневието ви.

Фурна според енергийния клас

Не си мислете,  че става въпрос само и единствено за уреди, които се различават по спецификацията и абревиатурата, използвана от производителя. Енергийния клас има отношение към разхода на електричество. А за съвремието икономиите на използваните ресурси е от съществено значение не само от гледна точка на това, че ще плащаме по-малко за консумиран ток, но и заради това, че даваме своя принос в опазването на околната среда.

Това, което е необходимо да имате предвид при избиране на фурна за вграждане е именно какъв енергиен клас е. Ето какво означават буквите, които присъстват в спецификацията на всеки уред:

  • Енергиен клас D. Това показва стара технология и доста високи сметки за ток;
  • Енергиен клас B. Сравнително добра алтернатива, която би спестила от електроенергия;
  • Клас А, А+, А++ – това са едни от съвременните решения, които показват, че когато работи фурната количеството електроенергия, които разходва са минимални.

Задължителни функции

Фурна за вгражданеСлед като стана ясно, че е препоръчително да инвестирате в уред, който наистина е максимално енергийно ефективен то следа да имате предвид и това, че при подбор има някои задължителни функции, които няма как да не улеснят ежедневните ви навици и ангажименти в кухнята. Една хубава и добра фурна за вграждане следва да разполага с:

  • Програми с вентилатор, които намаляват времето за приготвяне на храната;
  • Функция самопочистване, която ще гарантира, че уреда винаги ще бъде идеално чист и в готовност за следващото ястие, което желаете да приготвите в него;
  • Телескопични водачи – още един задължителен акцент, благодарение на който ще можете да разбърквате ястието без да се налага да придържате съда и решетката;
  • Осветление, което пък би ви осигурила идеална видимост върху това какво се случва във фурната и дали храната е готова за сервиране и хапване.

Преди да инвестирате в който и да било вариант от колекцията на mebeliarena.bg се запознайте с всички онези функции, които биха били напълно удовлетворяващи вашите изисквания.