Кои видове книги могат да вдъхновят вашата креативност?

Кое звучи по-добре? Да гледаш телевизия цял ден или да четеш хубав роман с кафе и лаптоп до прозореца? Ако сте личност, която търси креативност и развитие ‒ тогава книгите трябва да бъдат вашата най-добра творческа амуниция.

Ако има нещо на света, което може да ни вдъхнови, докато сме у дома, това са книги с различни истории! Пътувания, открития, подвизи – всичко, което ни мотивира да вървим напред.

Според професионалистите от Сиела, избирайки да четем романи на различни издателства, които са написани от истински личности – техните съдби, битки, то със сигурност бихме се мотивирали да последваме техния пример. 

В зависимост от това какво търсите и на какъв етап от живота сте, може да се спрете на:

  • самоучители – биха ви помогнали да усъвършенствате своите знания, умени, начин на комуникация и т.н.;
  • комикси – не са подходящи само за тийнейджъри. Има такива, които са забавни и за по-големи хора. А често се случва така, че дадена сцена става причина за вдъхновението ви;
  • фентъзи, научна фантастика и историческа литература – ако се чувствате заседнали в творчески коловоз, взимането на един от тези артикули, може да ви помогне да дадете тласък на въображението си.;
  • детски – този вид книги могат да бъдат не само образователни, но и даващи пример на малките деца. Някои книги имат силата да вдъхновяват да се развиват и да правят добро. 

Но в случай че сте твърде заети с довършването на ежедневните си задачи или сте затрупани от служебни задължения – тогава може да разгледате и онлайн книжарниците, които предлагат страхотни книги и добри намаления, споделят от Ciela.com. Опитайте и вижте кои жанрове ви вдъхновяват най-много!