Професионално отпушване а сифони решава сериозни битови проблеми

чисти сифони

Услугите, свързани с поддръжката на ВиК инсталацията могат да бъдат от различно естество. Най-често се оказва, че клиентите търсят професионалисти за отпушване на канали. Не, това въобще не е странно, защото причините за запушване на сифони на мивки, душ кабини, вани и други са толкова много, че наистина не е изненадващ факта, че отпушването на сифони се нуждае от професионална намеса. Днес ще ви разкажем малко по – подробно за този вид битови неволи, тъй като всъщност проблема е достатъчно специфичен и неговото отлагане въобще не бива да стои на дневен ред.

Причини за възникване на битови проблеми със сифоните

В мивките в кухнята се мият чинии с хранителни остатъци, в канала попадат мазнини и какви ли още не замърсители, които могат да окажат неблагоприятно въздействие върху това сифона да бъде запушен и отичането на водата да се затрудни. Но не до тук се свеждат възможностите, които биха причинили подобно състояние на сифоните ви. Има не малко замърсяващи фактори, които са в основата на това да се появи проблем, който да изиска професионална намеса. Ето и от какво би могъл да се запуши сифон на мивка, душ кабина, баня, вана:

  • Некачествен сифон

Когато не сте избрали сифон, който да бъде с оптимален размер, даващ възможност за бързото отичане на водата то проблемите ви могат да се появят съвсем скоро от неговото монтиране. Такива сифони или изискват навременна смяна или по-честа профилактика;сифон

  • Мазнини

Неприятностите, които могат да създадат изхвърлените в канала мазнини са изключително сложни. Полепнала по стените на канализационната тръба мазнината може да приобщи към себе си косми, хранителни отпадъци и всякакви други не толкова бързо разградими остатъци, които попадат в сифона. Така се образува тапа, която не позволява бързото отичане на водата и ето предпоставка за наводнение;

  • Твърди предмети

Независимо, че сте поставили решетка на сифоните то през дупчиците могат да преминат всякакви твърди предмети – пясък, кал, косми, капачки от шампоани и всякакви други неща. Отпушване на сифони, в които са попаднали такива предмети изисква професионална намеса, тъй като тук препаратите за профилактика няма да помогнат.

Кога трябва да се намеси професионален екип

Характерно за сифоните е това, че те изисква периодична профилактика. Това означава редовното им почистване както и използване на препрати, които успешно извършват прочистване и дезинфекция от налепите по вътрешността на тръбите. Варовик, хранителни отпадъци и други при редовна употреба на специален препарат не позволяват проблемите да ескалират. Ако обаче забележите, че водата се оттича бавно и „връща“ то тогава имате сериозна нужда от професионална помощ.

Не се препоръчва прилагането на примитивни методи с промушване на тел в тръбата, тъй като така рискувате да я повредите и да се наложат доста по-сериозни ремонтни мероприятия. С помощта на професионален екип първо ще се диагностицира проблема и след това ще бъдат приложени адекватни мерки по отпушването на сифона.

Екипите, предоставящи прилагането на услугата отпушване на сифони са изключително прецизни в своята работа. Етапите на отпушването преминават през:

  • Установяването на причинителя на запушването на сифона;
  • При нужда от подмяна с по-качествен извършват демонтаж на стария и инсталиране на нов;
  • При запушване с мазнини и хранителни отпадъци се прилагат професионални ръчни инструменти;
  • Сериозните аварии, при които има попаднали твърди предмети в канализацията се прилагат вакуумни техники или апаратура, с която се извежда по най-безопасния и щадящ начин предмета от сифона.

Не бива да предприемате подобни действия сами. Доверете се на екипи, които са достатъчно компетентни и опитни в това да решават възникнали подобни проблеми. Бързото и качествено отпушване на сифони ще бъде факт на добра цена, така че вече знаете как да се отървете от проблемите, които потенциално биха причинили наводнения и куп материални щети.