Важно ли е какъв модел шкаф за обувки ще изберем?

шкаф за обувки

Интериорът на входното пространство във всяко жилище трябва да бъде приветлив и гостоприемен, както и удобен за обитателите. В повечето апартаменти това е малко по размер коридорче, за което се изисква доста творчество, когато трябва да бъде обзаведено. Ще споменем един артикул, без който няма да се чувстваме удобно у дома и това е практичният шкаф за обувки. Лесно ще намерите нов и актуален модел онлайн в каталога на магазин https://www.venus.bg/коридор/шкафове-за-обувки. Подобна мебел трябва да бъде задължително здрава и устойчива, защото ще се използва много интензивно.

По какви критерии да изберем определен модел?

Въпреки че антрето е малко, когато търсим мебели за него трябва да подходим креативно и да отделим необходимото време. Хубаво е, че днес производителите представят много разнообразни модели, характеризиращи се с адаптивност и функционалност. Тези артикули могат да бъдат най-различни като размери, дизайн, а за да намерите най-подходящия е добре да спазвате определени правила.

Най-важното от които е, да се съобразите с това от колко души се състои вашето семейство и с колко чифта обувки разполагате. Въз основа на това вземете мебел, която да ги побира и дори да остава още място, когато ви идват гости. Имате опция да вземете вертикален или хоризонтален шкаф за обувки, както и такъв тип пейка.

Помислете спрямо свободното пространство в коридора и разпределението на другите мебели, къде да поставите избраният от вас модел. Много подходящи са шкафовете с падащи вратички, тъй като  изглеждат по-тесни като конструкция, а в същото време побират доста чифтове. От Venus.bg препоръчват следния модел. Шкаф за обувки Ветрило 2 – с чекмедже, 67/28/99h см, Бял крафт:шкаф

  • шкаф за обувки „Ветрило 2“ с чекмедже;
  • практична мебел за коридор или антре;
  • изработва се от ламинирано ПДЧ в три различни цвята, с които може да го съчетаете с Вашия дом.

Качествена мебел, която лесно ще се впише в модерния съвременен апартамент.

От какви материали се изработват най-често шкафовете за обувки?

Сигурно мислите, че това е естествената дървесина, но ще ви изненадаме с отговора, че тя вече отстъпва първото място на МДФ и ПДЧ плоскостите. Тези съвременни материали изместиха дървесината, тъй като са много по-достъпни като цена, изглеждат красиво, мога да бъдат в най-различни цветове и се поддържат много лесно. Мебел, изработена по този начин няма да се повреди от влагата и замърсяванията, с които ще бъде в контакт.

Тук ще трябва да поставите и портманто, а то също се прави от този тип материали. Това е прекрасно, защото всички артикули в коридора ще си подхождат чисто визуално и стилово, за да изглежда пространството достатъчно красиво.