За укрепване на физическото и психическото здраве се възползвайте от тренировките по Тай Чи Чуан

тренировки по Тай Чи Чуан

През последните няколко години се отчита ръст на почитателите на китайските бойни изкуства. Затова и търсенето на школи за по тренировка по Тай Чи Чуан в различните части на страната показва засилен интерес към техниките, които обаче не свързваме единствено със самозащита, а и с духовно усъвършенстване, пречистване и равновесие между духа и тялото. Всъщност Тай Чи е философия, която определено има на какво да научи своите ученици. Идеята за създаването на академия по  Тай Чи Чуан у нас е провокирана именно от това хората да получат онова, което търсят – спокойствие, самочувствие, индивидуалност и сигурност. А това са качества, които са трудно постижими в система с разклатена и нестабилна икономика, влошено здраве на гражданите и живот в непрекъснат стрес и тревожност.тай чи

Именно в търсенето на баланса и хармонията постигаме това с тренировките по Тай Чи Чуан. Това древно бойно изкуство се превръща в истински хит през последните години сред почитателите на медитацията и силата на духа. Всъщност за да постигнете физическо здраве според философията на бойното изкуство Тай Чи първо трябва да достигнете до самите себе си. именно това е първата тока от дневния ред на тренировките, чиято цел е първо да усъвършенствате АЗ-а и да осъзнаете силата, която притежавате. Характерното за една тренировка по Тай Чи Чуан е това, че тук не се извършват силови действия, които целят елиминиране на противника по време на бойна схватка. Безспорно учението  е насочено към адекватни плавни действия, които обаче в основата си имат за цел да подобрят на първо място физическото ви здраве. Затова и тренировките по Тай Чи са изключително благоприятно влияещи и подходящи за лица на различни възрасти.

Ако търсите приятно изживяване за цялото семейство то ето, че с тренировките по Тай Чи ще намерите общ език и занимание, което е не само полезно, но и емоционално. Друга характерна подробност за китайското древно изкуство е това, ч то преминава през различни етапи. Главната идея обаче е бойците да придобият максимална увереност и да повярват в силата на духа и тялото. За да тренирате Тай Чи не е нужна специална подготовка или пък екипировка. Важно е да ви е удобно и да се забавлявате по време на тренировките. Обучението се насочва главно към укрепването на здравето – психическо и физическо, както и следване на техники и методи за самоотбрана и бой, които са били преподавани още от древността. Основните стилове, които се практикуват по време на тренировките са Чи, поради широката обхватност и бързото усвояване от страна на трениращите.