Как да обзаведете стилен и уютен коридор

Портманто

Първите неща, от които се нуждае едно входно антре са закачалките и шкафа за обувки. Така, че избирайки каквито и да било елементи то именно тези трябва да присъстват във вашия коридорен интериор. За да не се претрупва така или иначе малкото пространство е нужно да подходите експертно с цел да се задоволи потребността ви за уют, удобство и функционалност както достатъчно свободно пространство за преминаване. Правилата, които са важни при обзавеждането на антрето касаят редица правила, а в следващите редове ще ви запознаем с трите най-важни. Виж тук как да се справиш идеално с инвестиране в нови и удачни мебели за твоя коридор.

Направи анализ на площта

Тясно и дълго пространство – това представлява почти всеки коридор. За да бъде осигурено правилно организиране на площта е добре да се планира зоната така, че а има място както за шкаф за обувки така за закачалки, огледало и разбира се, място за преминаване. Затова е важно да си изберат такива размери, които са оптимално да се адаптират към квадратурата, с която се разполага.

Внимание е необходимо да се обърне на местата където има врати както и това дали се отварят наляво или надясно. Има не малко неща, които е важно да се анализират с цел да се гарантира пропорционално разпределение на елементите така, че да се гарантира повече удобство.

Брой на мебелите

обзавеждане на антре Те се определят от не един фактор. Тъй като всяко домакинство е строго индивидуално то определящо е съдържанието на мебелировката в интериора. Колко броя ще бъдат мебелите, които бихте използвали зависи от:

  • Числеността на членовете на домакинството;
  • Обичайна натовареност в коридора;
  • Какво най-често се съхранява в пространството;
  • Каква е квадратурата на входното антре;
  • Колко отваряеми врати има в помещението и т.нат.

Когато имате реален поглед спрямо вашите нужди можете да изберете такива мебели, които да бъдат реално използваеми.

За повече уют не подценявайте цветовите комбинации

Обикновено изборът на основни тонове се съобразява с това какъв е стила и дизайна на вътрешността на дома. В крайна сметка обаче дизайнери препоръчват на своите клиенти да инвестират в оптимално светли нюанси. Това е желателно, защото в крайна сметка се оказва, че коридора е най-тъмната зона от едно жилище и тук естествена светлина почти не се наблюдава. Затова е добре не само да вложите в мебели и цвят на стените в неутрални и светли нюанси, а наред с това да помислите и за добро и качествено изкуствено осветление.