Най-лесния начин за защита на новия телефон – изберете му кейс

активен кейс

Да защитим от наранявания и надрасквания новия си телефон е логичен приоритет за всеки, сдобил се наскоро с такъв. Практиката показва, че още при покупката на апарат клиентите избират защитно стъкло за дисплея и калъф. А всъщност аксесоарите за смартфони наистина са изключително многообразни. Не само от гледна точка на цвят и сене, но и са съобразени с типа на телефона, неговата марка и модел. Наричат ги кейсове за телефони, протектори, калъфи и с други термини, но в крайна сметка става въпрос за аксесоар, който може на 100 % да намали риска от механична повреда, която апарата може да получи при евентуално изпускане на твърда повърхност. А новите смартфони въпреки феноменалните си качества не са от най-здравите, което пък изисква да сме добре подготвени и да ги защитим за ползване по-дълго във времето.

Основни правила за избор на кейс

Калъфите и кейсовете за телефони имат за цел да осигурят защита главно на гърба на апарата. Има модели, които са с метален гръб, който е с приливащи цветове и подсигурен от гледна точка на устойчивост на удар и надраскване. При тези телефони клиентите рядко избират калъфи или ако слагат такива те са силиконови и прозрачни за да не скриват естетиката и дизайна на самия апарат. Но не са малко онези, които са със стандартен пластмасов гръб, който е потенциално счупен дори при най-лек удар в ръб или друга твърда повърхност. Имено такива смартфони се нуждаят от качествени и здрави кейсове, които да запазят тяхната цялост.Калъф

Когато се избира кейс или калъф за телефон това, което е важно да имате предвид са следните показатели:

  • Марка и модел на апарата. Така няма да закриете камерите, с които да правите любимите си снимки;
  • Предпочита дизайн. Има доста голямо разнообразие от щампи, триизмерни изображения както и такива с детски мотиви, които наистина създават настроение при ползването на апарата;
  • Гъвкавост и добра адаптивност към корпуса. Въпреки, че почти всички кейсове за телефони си пасват спрямо модела и марката то не са изключени случаи, в които има луфтове. Така навлиза прах и влага, които могат да увредят устройството ви. За да намалите този риск винаги изпробвайте поръчания протектор, кейс или калъф с оглед на това да прилепне идеално на телефона ви.

Въпрос на избор е дали ще изберете твърд или гъвкав силиконов кейс. Важно е да го усещате приятно. Обърнете внимание и на дебелината на материала както и тежестта. Те също имат отношение към това да гарантирате грижа за новия си апарат и освен това да е комфортно говоренето и ползването на апарата при сърфиране в Интернет.