Наистина ли жилата за скорости са толкова важна част от нашия автомобил?

скорости

След запалването на автомобила втората стъпка е натискането на съединителя и превключването на първа скорост за да потеглите. Правите по правилата, а лоста не реагира. Ето, че вече имате повод за притеснение. Оказва се, че това е един не рядко срещан проблем при автомобилите с ръчни скоростни кутии. Ремонта в случая е неизбежен и след оглед от специалист се оказва, че жилата са повредени или още по-лошо – скъсани. Високото натоварване, на което са подложени тези части от автомобилната система предполага и тяхното износване. Това е характерно при по-младите и неопитни водачи, които тепърва изграждат навици. Неправилното използване на чувствителната скоростна кутия, лост и съединителя водят до повреди, които въобще не са евтини. Затова ако забележите, че трудно превключвате скоростите, педала на съединителя става твърд или лоста е някак в безтегловност веднага потърсете автомонтьор. Ако отложите и пренебрегнете сериозността на проблема определено ще си навлечете по-сериозни главоболия. Тези симптоми говорят за проблеми с жилата и невзетите навреме мерки ще доведат до скъсване и още по-големи разходи.жила за скорости

Жила за скорости се предлагат от търговците на авточасти. Освен, че е важно да конкретизирате за каква марка и модел кола са ви нужни е добре да проучите и цените на пазара. Само така ще знаете как вървят тези резервни детайли и  ще можете да намерите най-изгодното за вас решение. Има автосервизи, които извършват и ремонт на жилата. Условието да сте хванали проблема в начален стадий и не се е стигнало до скъсване на жилото, което предполага и неговата негодност. Техническата изправност на превозните средства се оказва огромна отговорност за собствениците им и именно поради това автомонтьорите акцентират върху това, че наистина е важно да проявите разум и при проблем с жилата за скорости веднага да потърсите професионалист.

Няма застраховка, че никога няма да ви се наложи да сменяте жила за скорости. Има доста случаи, при които самите водачи предизвикват чрез неправилното шофиране такива ремонти. Честа практика при хора, които са карали дълги години автоматик е да забравят, че трябва да натиснат съединителя преди да ползват лоста за скоростите. Ето ви едно огромно напрежение на което подлагате жилото и в даден момент идва неговата повреда или скъсване. Друг момент е, когато искате да превключите на задна скорост,но колата все още е в движение. Не го правете, защото това е още един повод по-скоро да посетите автосервиз за ремонт или смяна на жилата. Всъщност поводи винаги има, но е важно да вземете бързи мерки, за да не останете по средата на платното заради скъсано жило и така да затрудните преминаването на останалите участници в движението.