Кредит без поръчител – разумния избор за разрешаване на финансовите ни проблеми

кредит без поръчител

Интересът към кредитите, при които не е нужно да доказваш доходи и да представяш поръчители наистина е оправдан, като се има предвид, че никак не са малко хората, които се нуждаят от помощ. Ако се върнем няколко години назад ще забележим, че при банковите операции, които са свързани с кредитиране едно от изискванията към кандидатите бе да  има задължително солидарен длъжник, който при потенциална невъзможност кредитирания да връща парите си задължението да се прехвърли на поръчителя. Като се има предвид това, че поръчителството е доброволно действие то е напълно естествено в сложната икономическа обстановка днес да няма толкова желаещи да станат ваши поръчители. Наистина не е приятно след няколко месеца след като сте се съгласили да помогнете на приятел да вземе потребителски заем за ремонт на дома си, да се окаже, че вие сте основния длъжник, тъй като той е спрял да плаща задължението си.бърз кредит

Именно поради подобни причини на кредитите, които се изисква поръчител не се гледа с добро око. Дори самите кредитни институции като банки и фирми за бързи заеми са по-склонни да търсят ефективни разумни обезпечения отколкото да изискват съдлъжник по договора за заем. Наистина кредити без поръчител са перфектния избор и за двете страни, защото реално когато фирмата за бързи заеми отпуска такъв финансов инструмент в зависимост от сумата, за която се кандидатства се избира варианта, който да гарантира вземането. Но поръчителя липсва, тъй като на негово място може да има друг тип гаранция като материални ценности, имоти и други.

Фирмите за бързи кредити залагат на краткосрочните форми за финансиране. Тук става въпрос за размер на заема от 50 до 3000 лева, като обезпечение дори не се изисква. Доказването на доход, поръчител  и всякакви други форми не са налични и опцията е насочена най вече към лица, които имат нерегламентирани доходи и могат да покриват своите задължения.  Можете дори да срещнете тези модели на финансиране като кредит с лична карта, тъй като единствения документа, който трябва да представите при кандидатстване е именно документа за самоличност на кандидата. За суми над 3000 лева се изисква гаранция за вземането и тогава фирмата за кредити или банката със сигурност ще изискат документ за доходите ви.

Може да звучи доста сложно и това да отказва много хора от възможността да вземат пари на заем, но всъщност ако сте добре запознати с условията по кредита не би следвало да има пречка при вашето кандидатстване. Още повече, че днес има достатъчно гъвкави условия, които могат да паснат и на вашите възможности. Без поръчители, без гаранти, без излишна документация можете дори да кандидатствате за спешен заем само с няколко клика в избрана от вас фирма за финансови услуги. Много хора, които имат стабилни доходи се чудят как има толкова желаещи да вземат заем в размер на 500 лева например. Оказва се, че на фона на ниския социален статус на повечето българи и нестабилните работни места, са възможни моменти, в които да изпаднем в ситуация, която да не ни даде шанс да покрием дори елементарни разходи. Битовите сметки за жалост са ежемесечни и една да бъде забавена това означава, че сме попаднали в задънена улица.  Решението трябва да се вземе бързо, да излезем от неловкото положение и да покрием основните си разходи е възможно именно с кредит, който да е съпоставим с нашите нужди. Едни от най-добрите съвети, които дават специалистите по финанси е това, че не е желателно да взимате по-големи заеми отколкото са ви нужни. Така можете да затънете допълнително и дори да попаднете в категорията нелоялни кредитополучатели. А всъщност не  е толкова сложно да направиш план за действие. Избираш си фирма за бързи кредити, която е добре позната на пазара. Такава, с висок рейтинг и добри отзиви от страна на клиентите ѝ. Компания, която разполага с достатъчно модели и варианти за микрокредитиране, гъвкави и облекчени условия при кандидатстване.

Причините да се насочим към кандидатстване за кредит без поръчител могат да са от различно естество. Примера, който дадохме беше за потребители, които наистина са в безизходица и нямат друга алтернатива освен да получат бърз заем за да покрият битовите си сметки. Други пък може би от дълго време отлагат ремонта на банята си, която тече от години. Смяната на водопроводната инсталация наистина ще разреши техните проблеми и ще допринесе за спокойствието и уюта в дома. трети пък имат желание да сменят старата кола с о-нова,а не им достигат някакви си три хиляди лева. Ето, че сега с изгодните условия ,които им предлагат кредитните фирми и това може да е повече от лесно. И всъщност не се налага да доказват, че работят на постоянен договор и имат стабилни месечни доходи, не е приоритетно и да се търси поръчител, който да поеме отговорност ако вие изпаднете в неплатежоспособност. Не са малко и хората от четвъртата група, които са склонни да вземат кредити без поръчител за да могат да изкарат едни невероятни Коледни и Новогодишни празници.онлайн заем

Парите са основна необходимост за да живеем спокойно и да задоволяваме своите потребности. Несъмнено има много фактори, които трябва да се вземат предвид при кандидатстване за кредит – размер, погасителен план, гаранция и други. Винаги се доверявайте на кредитни фирми или банки, които имат сериозни позиции на пазара, разполагат с достатъчно опит и могат да си позволят добри оферти както за нови така и за лоялни стари потребители. Обмисления кредит е винаги изгодния кредит. Преди да се запознаете с всички условия по заема си направете проучване. Дали банките или пък фирма за бързи заеми ще предложи максимално изгодни условия? Изискванията за обезпечение дали включва намирането на поръчител или се кандидатства само с лична карта? Дали погасителния план е съобразен с индивидуалните ви потребности и възможности? Едва, когато имате ясни отговори на тези въпроси можете да пристъпите към кандидатстване.