Предимства и недостатъци на кожената и тапицираната мека мебел

мека-мебел

Купуването на диван може да бъде объркващо. Има хиляди различни възможности за избор в търсенето на перфектния диван. Сред съображенията: модерни или класически? Висока или ниска облегалка? Фиксирани или подвижни възглавнички? И всички останали важни въпроси, по отношение на стила и външния вид. Но един от най-честите въпроси е: кожа или плат?

Общи съображения

Както може да се очаква, няма един прав отговор, тъй като както тапицираните с плат , така и кожените дивани имат своите положителни и отрицателни характеристики. И вместо да следвате препоръки или опит, най-добре е да погледнете ползите от всеки материал, за да ви помогнем да решите какъв завършен диван е подходящ за вас, вашето семейство и вашия дом. Има няколко категории, които клиентите ще решат какво е подходящо за тях. Най-важните са дълготрайността, изискванията за грижа, външен вид, комфорт и цена.

Шансовете са, че ще използвате канапето си всеки ден в продължение на много години, затова отделете време с това решение. Оценявайте нуждите и навиците на вашето семейство, а след това оставете малко време да намерите точната мека мебел.

Предимствата на мека мебел

Имайте предвид, че категорията „плат“ е много по-широка от категорията „кожа“, защото има толкова много различни видове тъкани.

 

  • Удобство: Усещането за мека мебел варира в голяма степен в зависимост от самата тъкан и опорната система на дивана (т.е. възглавниците и рамката). Въпреки това, този вид дивани, като цяло, са склонни да бъдат много по-комфортни, отколкото кожени дивани по няколко причини. Първо, тапицерията обикновено е по-мека, по-топла от кожената тапицерия . Кожените дивани могат да се бъдат горещи и лепкави през лятото и студените през зимата, а и често са по-твърди.
  • Грижа: Износването на тапицираните дивани най-често зависи от степента на тъканта. Както бихте очаквали, висококачествени материали (точно като висококачествени кожи) ще издържат на по-добро износване. Повечето мека мебел се обработват с устойчиво на петна покритие, така че, когато се замърси, лесно се почиства със специални продукти или с ръчен почистващ препарат . Също платът, няма да се надраска или напука като кожата. Така че по-дълго ще се запази, в сравнение с кожения диван, ако имате домашен любимец например.
  • Опции за цветовете и принтове Въпреки че кожата може да се предлага в различни цветове , тъканите са наистина неограничени по модел, текстур и цвят. Така че ще имате много по-голям шанс да съчетаете съществуващия декор и да получите желания от вас вид. Това е чудесна възможност да изразите стила на семейството си: изберете диван със забавен, ярък плат, за да акцентирате или неутрален да придадете една по-успокояваща атмосфера.
  • Разходи: Обикновено можете да получите по-добра оферта и възможности ако избирате диван с тапицерия от плат. Разбира се по-качествените материали са по-скъпи, но това важи и за кожените дивани.

 

Предимствата на кожените дивани

Ако предпочитате кожената мека мебел, най-вероятно сте привлечени от външния вид, усещането, издръжливостта и може би чистотата на автентичната кожа. Ето и някой предимства на тази материя:

  • Хипоалергични: Хората, които често страдат от алергии, често предпочитат кожени дивани. Кожата не събира прахови частици, бактерии и други алергени толкова лесно, колкото платовете.
  • Външен вид : Коженият диван може да даде определена елегантност на стая, която трудно може да се придаде с друг вид диван. Като правило, кожените дивани са по-модерни от тапицираните с друг материал. Ако ви харесва съвременен или модерен външен вид, кожените дивани често да изглеждат по-стилни и по-елегантни от повечето дивани от плат.
  • Грижа: Изискванията за грижа на кожените дивани не са много. Кожата е много лесна за почистване , обикновено се изисква леко забърсване или специален препарат няколко пъти в годината. Докато платът трябва да се почиства и почиства редовно. Кожата е издръжлива и може да се ползва десетилетия, ако е третирана правилно. Въпреки че кожената мека мебел не изисква постоянно внимание, не трябва да бъде оставена прекалено суха на допир, за да се предотвратят пукнатини и разцепвания.