Горен ред на модулни кухни – от какви елементи е най-често създаден?

плот

Ако разполагате с достатъчно пространство в помещението си, то вие сте истински късметлии – имате възможността да обзаведете кухнята си с горен ред, чиито компоненти да изберете самостоятелно така, че дизайнът да бъде съвсем удобен и функционален. За тази цел едва ли съществува по-добро и удачно решение от опцията с модулни кухни.

Що е то модулни кухни и защо се превръщат във все по-предпочитан интериорен избор?

Терминът „модулни кухни“ идва от възможността за сглобяване на отделните елементи и компоненти, които биват част от цялостния кухненски комплект.

Това дава предимството и възможността на домакинствата да включат в кухненското си обзавеждане именно онези части, които със сигурност биха им били от най-голяма полза. Ако предпочитате витрини например, то категорично ще намерите модулни кухни, предлагащи този вариант. Решения се откриват и за феновете на рафтовете и лавиците. Боравейки с точни размери, лесно бихте могли да откриете наистина удачни и удобни решения за своя кухненски интериор.

Вероятно всичко гореизказано дотук е успяло да ви убеди, че вариантът с модулни кухни е всъщност идеално интериорно решение. Нека, обаче, се насочим в детайли към горния ред – кои са елементите, които най-често бихме срещнали в комплектите?

Горният ред на повечето модулни кухни предлага изобилие от варианти за обзавеждане

Обикновено в горния кухненски ред съхраняваме предметите, които използваме най-рядко – затова е добра идея да усвоим място на високо, където да прибираме необходимите вещи.

Дизайнът на горния ред на повечето модулни кухни предлага опцията и за витрини – именно те са другият най-често избиран елемент, говорейки за кухненско обзавеждане. Витрините успяват да допринесат към помещението с елегантност и красив дизайн, а наличието на стъкла предопределя блясъка и изтънчеността на цялата ви кухня.

Удачен вариант са и модулите с шкаф и разположена под него ниша – така се сдобивате и с пространство за съхранение, и с лавица, по която бихте могли да подреждате красиви аксесоари или сувенири, които бихте искали да се превърнат в акцент на стаята.

Шкафовете с остъклена вратичка са също изящно решение, подходящо за кухните от ретро или класически тип. Шкафовете пък за външен ъгъл често са изградени така, че да побират в себе си няколко лавици, по които също бихте могли да подредите всевъзможни предмети – удачен уютен вариант е да се спрете на готварски книги или журнали за още по-естетичен и автентичен вид на помещението.

Модулни кухни на добри цени ви осигуряват наистина красив интериор – необходимо е и да споменем, че сглобяването и монтирането им също е относително лесно. Така дори и непрофесионалистите с лекота биха могли да се сдобият с обзавеждането, за което винаги са мечтали.