Как да нормализирате нивата на лошия холестерол

добавки за холестерол

Проблемите със затлъстяването, застоялия начина на живот, липсата на каквато и да било физическа активност са в основата на това в кръвта да се появява така наречения лош холестерол. Важно  да се вземат мерки за предотвратяването на това явление, тъй като високите стойности биха причинили сериозни здравословни проблеми на сърдечно – съдовата система. При установяване на нетипични нива на холестерола е препоръчително да се приемат добавки, които да нормализират стойностите. Независимо от причините за състоянието използването на добавки за холестерол целят да бъдат постигнати нормални граници, които са осигурят правилна проводимост на кръвта с оглед на разпространение на хранителните вещества, които се доставят до важни органи.

Правилно хранене и добавки за нормални стойности на холестерола

След определена възраст личните лекари препоръчват на своите пациенти да следят нивата на холестерола в кръвта. Това е превантивна мярка, която намалява риска от инфаркти както и редица други болести, които са причинени от неправилно функциониране на сърдечно съдовата система.холестерол

При консумиране на растителни мазнини, месо, мазни и тлъсти храни, прекомерна консумация на сирене или сметана са в основата на това да се повиши нивото на лошия холестерол. Придружени от липсата на физическа активност проблемите могат да ескалират и да се превърнат в причина за пристъпване към сърдечно – съдови операции.

Здравословния начин на живот не винаги се оказва лесна задача, но пък контрола на холестерола с помощта на хранителни добавки, които не вредят на здравето ни определено са приоритет, на който да обърнем внимание. Целта на добавките за холестерол е:

  • Да предотвратят натрупването на плака по стените на кръвоносните съдове;
  • Да намалят нивото на лошия холестерол и да го трансформират в добър;
  • Да намалят съсирването на кръвта и да не позволят образуването на тромби;
  • Да подобрят състоянието на нервната система и да намалят риска от Алцхаймер;
  • Да подобрят състоянието на страдащите от язва, диабет, депресия;
  • Да повишат изгарянето на мазнините и да ги трансформират в енергия

Не е за подценяване ролята на качествените хранителни добавки за нормализирането на нивото на лошия холестерол. Независимо дали сте генетично предразположени, начина ви на живот е по-монотонен и статичен, с наднормено тегло сте или пък има други причини за повишаването на стойностите на лош холестерол се възползвайте от използването на продукти, които са с натурален състав, допринасящи за вашето благоразположение и стабилизиране на нивата.

Състав на натуралните добавки за холестерол

Натуралния състав на добавките за холестерол, който предлагат от BenePura гарантира на пациентите подобряване на състоянието. Болестите на сърдечно – съдовата система не бива да се подценяват, тъй като те биха довели до сериозни здравословни последици. Погрижете се за своето здраве и заложете на безопасен и с изцяло натурален състав продукт, който ще повиши стабилността на кръвоносните съдове, ще спомогне за правилната циркулация на кръвта и ще почисти плаката, която е причина за появата на наслоявания по вътрешността на стените им.

Благодарение на комплекса от билки, които са включени в натуралния продукт за холестерол ще се радвате на добро здраве. Ето ги ключовите компоненти, които са с доказано действие при подобряване състоянието на сърдечно – съдовата система:

  • Жълт кантарион

Билката е сред често използваните в медицината заради количеството дъбилни вещества, които съдържа. Ролята ѝ е да спомага за кръвоснабдяването на сърдечния мускул;

  • Глог

Глога се използва като успокояващ елемент, благоприятно влияещ на нервната система. Билката е сред най-успешните, които по естествен път нормализират артериалното кръвно налягане;

  • Бреза

Пречистващите сили на екстракта от бреза спомагат за намаляването на артериалната плака и отвеждането ѝ от организма;

  • Хвощ

Използва се като ефективно средство за подобряване на кръвообращението, за стимулиране на отделителната система на бъбреците и подобряване обмяната на веществата.

BenePura  е вашето решение за нормално протичане на процесите в сърдечно – съдовата система.