Пелетни котли – ефективно отопляване на големи площи

котел на пелети

Цените на отоплителните уреди както и ефективността от тяхното използване са основателна причина днес да акцентираме върху изобилието, което пазара предлага. Все по-иновативни, икономични, екологични и енергийно ефективни решения се предоставят на клиентите с оглед на това да се избере такъв вариант, който действително да се окаже напълно удовлетворяващ. Днес ще представим котли на пелети топ цени, тъй като това са не само уреди с изразена висока ефективност, а същевременно подходящи за отопляване на много по-големи пространства.

Какво е необходимо да знаете за пелетните котли

Най-важното в случая е това, че горивния ресурс са пелетите. Това са пресовани стърготини, които се изработват от отпадъчен материалът мебелната индустрия и други сектори, в които се прилага дървесината като суровина. Отпадъка не се изхвърля, а се обработва и така чрез специална технология се постигат наистина удивителни ефекти спрямо калоричност и отоплителна мощност. За да има пълен синхрон спрямо гориво и уред съвременните производители на отоплителни средства предлагат иновативна система, която осигурява висока ефективност при изгарянето на материала както и осигуряването на пълен контрол върху разходите за отопление.

Уредите, които използват като гориво пелети могат да бъдат – камини, печки и котли. Споменахме, че отопляването на големи пространства може да бъде прието като сериозен проблем при положение, че не е подбран правилния уред. Еднофамилни едноетажни или двуетажни къщи, просторни апартаменти, заведения, кафенета, мотели и други изискват отопляването да бъде изключително икономично и рентабилно. Със сигурност идеята за това да се осигури топлина и уют без особени трудности и с минимални разходи и ангажираност изглежда добре дошла за мнозина. Точно поради това предлагаме да се възползвате от ефективността на пелетните котли. Те са:

  • Икономични;
  • Екологични;
  • С висока ефективност при отопляване на големи пространства;
  • Осигуряват освен топлина и възможност за подгряване на вода за битови нужди;
  • Предлагат се на ниски цени.

Характерно за пелетните котли освен до тук казаното е и това, че за може да се извлече максимума от тяхното ползване е нужно да им обособите специално пространство, в което да бъдат инсталирани. Има изискване за това площта да бъде с добра циркулация на въздуха, да има комин, както и добра обезопасеност на пространството, което може да бъде склад, мазе, част от гараж и други.

Доказани решения

Има не малко марки, които са познати и утвърдени в отоплителния сектор при уредите използващи като гориво пелети. Ще ви представим едни от най-популярните на нашия пазар, но и не само. Пелетите са био гориво, които се приемат доста положително както в Европа така и в други страни, където се търси ефективен вариант за алтернативно заместване на горива като дърва и въглища.Пелетен котел

Представяме ви ТОП котли, с които отоплението ще бъде не само икономично, но максимално удобно и практично, тъй като наистина се осигурява възможност за минимални усилия и поддръжка, което с уредите на дърва няма как да се постигне:

  • Македонски пелетни котли EcoSpar

Бранда е сред утвърдените в производството на пелетни котли. Цените тук са изключително достъпни, не натоварват особено бюджета, а освен това бързите темпове на възвръщаемост няма как да не ви впечатлят. Най-голямото удобство на тези пелетни котли е в това, че те могат да се използват на тераси, балкони и мазета, тъй като са устойчиви на замръзване;

  • Пелетни котли Alfa Plam

Бранда представя високоефективни пелетни котли на топ цени, които са с много нисък разход на гориво. Лесни са за инсталиране и наистина са удивителни решения, които могат да удовлетворят потребностите на домакинство обитаващо до 200 квадрата площ;

  • Български пелетни котли BURNiT

Характерно за котлите родно производство е това, че наистина са много ефективно средство, с което можете да осигурите отопление с ниски разходи. Едни от най-екологичните уреди са тези пелетни котли, а няма как да не подчертаем и това, че се предлагат на топ цени.