Ими ли повишен интерес към системите за контрол на достъпа до сгради и защо

контрол

Колкото по-малко хора имат достъп до общите части на една жилищна кооперация или блок то толкова по-малък е риска от кражби на домашно имущество и ценности. Именно за това ще си говорим днес – Защо е от значение входната варта на блока да се заключва и да е с ограничен достъп само за хората, които живеят в апартаменти в обекта. Ако преди години нашите родители не са заключвали дори вратите на апартаменти си то днес е показателно, че гарантирането на сигурност и лична неприкосновеност на имота ни е съществен приоритет. Да се внедрят системи за контрол на достъпа е необходимост и в никакъв случай не бива да се приема като екстра, тъй като всяка една нова сграда, която е в процес на строителство се издава на новите собственици именно с такава система, която гарантира достъп до общите части само на онези, които имат право на това – собственици на апартаменти, наематели, близки и роднини на обитатели на обекта.

Какво представляват системите за контролиран достъп

Накратко това означава, че не всеки желаещ да влезе във входа има такова право. Както вече споменахме  кражбите и обирите днес са ежедневие и е решаващо човек да прояви лична отговорност за това да избере надеждна система за ограничаване на достъпа на недоброжелатели до имота му. В домовете си инсталираме СОТ системи, избираме врати с двойно заключване, но особен приоритет се оказват и системите за контрол на достъпа, които касаят общите части на сградата.контрол на достъпа

Вариантите, които специализираните фирми предлагат за такъв вид инсталации са за:

  • Контрол на достъп за врата с чипове I-button – некриптиран

Адекватен вариант, но имайте предвид, че може да се манипулира, тъй като чиповете са лесни за кодиране и разкодиране

  • Контрол на достъп за врата с чипове I-button – криптиран

Сигурно решение, при което само отговорното за изработката на чипове лице (обикновено домоуправителя) позволява да бъде създаден нов чип и предоставен на съответния абонат;

  • Контрол на достъп за врата с безконтактни чипове MIFARE 13,56 MHz – криптиран

Изключително удобно решение, което не изисква чипа да бъде доближават до контролния панел. Собственика на чипа бива засечен от определено разстояние и така можете лесно да отворите вратата на жилищната ви кооперация.

Изберете професионална фирма за изграждане на инсталации за контрол на достъпа като така ще си осигурите повече спокойствие и ще защитите имота си от посегателства. Намаляване на свободното преминаване на лица през общите части ще гарантира спокойствие на собствениците на имоти.