Преимущества на системите с газови котли

котел на газ

Отоплението на жилище, офиси, както и всякакви други големи пространства изисква много правилна преценка и изчисления, които касаят рентабилността и ефективността. В 21 век има стотици варианти, които са различни от ползването на уреди с електричество като общата идея е да се потърси максимално икономичното решение. Ниски разходи, добри температурни показатели, които успяват да захранят квадратура от над 100 кв.м. Ако търсите практичен и чист модел, който да пести пари, но да не се отразява на оптимално и качествено отопление през зимните месеци днес ще представим един вариант, доказал своите предимства – система, захранвана от газов котел.

Икономия, ефективност и екологичност

Принципа на работа на газовите котли е елементарен, но пък те успява да осигури достатъчно количество енергия, която е необходима за осигуряването на топлина и гореща вода за цялото домакинства. Сравнена с работата на генераторите и котлите на твърдо гориво се оказва, че ефективността на газовия котел е приблизително 90% като напоследък водещи производители на такива котли разработват още по-добри и подобрени версии, които успяват да постигнат по-висок процент енергийна ефективност. Разбира се, няма как да пренебрегнем това, че както пир котлите на твърдо гориво така и тук има едни 7-10 % загуби, които отстиват неизползваеми и отлитат в тръбата на комина. На фона на това, че като инвестиция покупката на газов котел не  е кой знае каква като крайна цена то напълно е оправдано да се инвестира точно в такъв, който да захрани системата и да гарнира нужната топлина и гореща вода.

  • Икономичен режим на работа;
  • Доказана енергийна ефективност;
  • Екелогичен вариант за отопление.

Това са трите отправни точки, които биха ни провокирали да заложим на газов котел цени, достатъчно достъпни  и отговарящи на финансовите възможности на едно средностатистическо домакинство.

Адаптивност и приложенине

Ниските разходи за отопление са сред причините все повече клиенти да търсят максимално ефективни и доказани способи за намаляване на сметките през зимата. С непрекъснато покачващата се електроенергия няма как да не акцентирате и да не се запознаете с някои от главните компоненти и преимущества на газовите котли. За да се използва такъв вид отопление е важно сградата да има достъп до газификация като това всъщност не се оказва кой знае какъв проблем, тъй като все повече нови жилищни, административни и производствени сгради се издават именно със система за газификация.газов котел

Ниската цена на газовите котли, способността им да осигурят енергия на инсталацията без особени загуби е сред причините, които са водещи за това все повече домакинства да избират този метод на отопляване на жилищата си. Газовите котли са изключително икономични, но на практика техните положителни качества се крият също и в:

  • Компактните им и адаптивни размери;
  • Елегантен дизайн;
  • Ниска цена като източник трансформиращ газта в енергия;
  • Икономично функциониране;
  • Спестяване на разходи за отопление и загряване на гореща вода за бита и т.нат.

Газовите кондензни котли са сред най-рентабилните и икономични отоплителни системи, които от години се предлагат на нашия пазар. Избора им обаче не бива да бъде хаотичен, а да е съобразен с някои важни технически параметри на помещенията и общата площ, която ще се отоплява. За целта не  е достатъчно само да се ръководите от цената на самия котел, която е изключително достъпна, а да се акцентира на специфичните параметри, които са индивидуални за различните квадратури помещения.

Най-добрите и на изгодни цени газови котли можете да откриете в каталога на Balkan Energy. Компанията предлага разностранни отоплителни решения, съобразно нуждите на домакинството. Освен продукти, които ще осигурят ефективно  и качествено отопление от  Balkan Energy ще получите безплатна консултация и гаранция за модел на отопление, отговарящ на техническите показатели на сградата. Най-добрата инвестиция за жилищни и административни сгради ви очаква тук.