На какво би могло да се дължи дефицитът на нощен сън?

Когато заспим, или поне се надяваме това да се случи скоро, обикновено се опитваме предварително да си осигурим нужния комфорт. Изваждаме подходяща завивка, постиламе красиви чаршафи, също както и изключваме осветлението, за да може сънят да ни „улови“ по-лесно… И чакаме да ни споходи така бленуваната нощна дрямка!

спалня

Какво обаче се случва доста често и противно на всичките ни очаквания? – Не можем да заспим! И когато това стане, започваме да премисляме събитията от деня, или такива от близкото минало… Размишляваме върху ситуации и хора, с надеждата да ни се приспи и мозъкът ни да се умори от мисловната дейност, на която е подложен вече толкова много часове. Надяваме се и да заспим.

Когато обаче така и не можем да се унесем, а и мисленето не помага, отиваме до хладилника, за да пъхнем нещо вкусно в устата си, докато настане моментът, в който ще се пренесем в страната на сънищата, а на сутринта отново ще се събудим, готови за нова порция предизвикателства, която денят ни е подготвил. Някои дори започват да четат книга в малките часове на нощта, а други пък не използват подобни ненадеждни методи за заспиване и си взимат хапче за сън, което действа безотказно, но пък можем ли да прибягваме до този метод безкрайно?

А ако проблемът се крие в това, че просто сте много чувствителни към заобикалящата Ви среда, а в случая – към интериора? Ами ако просто мебелите, които имате не са достатъчно хубави и с тях не се чувствате уютно и способни да релаксирате на 100%, когато сте си у дома… Какво следва – да ги смените?

Ами разбира се! Ако действително това е причината, за да не можете да заспите нощем, защото леглото Ви не е удобно, защото гардеробът Ви е грозен, или защото самата спалня е прекалено тясна, а Вие изпитвате клаустрофобия… Какво има изобщо да му мислите и защо директно не предприемете действия? Например, най-малкото което бихте могли да  направите да разгледате страхотните спални комплекти Mebeli1.online и да изберете някой от тях. Или поне на първо време да видите какво има там, а пък после да му мислите… Но не забравяйте, че нощният сън и то пълноценният не търпи отлагане. Ако изпитвате дефицит от него, тогава трябва час по-скоро да си го осигурите и да вземете мерки за неговото наличие. Знаем, че не е лесно, но ето: вече имате супер идея как да промените тази мъчителна ситуация и да се почувствате по-свежи от всякога!