Основни правила и професионални съвети при покупка на употребяван автомобил

автомобили внос

Всяко домакинство се нуждае от семеен автомобил.В зависимост от финансовите възможности някои могат да си позволят по-сериозна инвестиция и да си купят чисто нова кола, но в повечето случаи се стига до покупка на употребяван автомобил. Автосалоните в страната са достатъчно много и действително предоставят на клиентите богата гама от продукти, от които да се избере варианта, който да отговори на техните потребности. Но не бива да пропускате основните правила при покупка на кола втора ръка, тъй като не винаги е достатъчно да разчитате само на късмета си. Характерно за откриването на прилично като технически параметри превозно средство е това, че търсещите могат да направят първоначален подбор в Интернет. Почти всяка автокъща у нас разполага с уеб страница, в която са изложени предлаганите коли. Така желаещия да купи има възможност да направи селекция и едва след като е убеден в избора си пристъпва към реален оглед.

Въпросът обаче е свързан не само с автомобила, но и това на коя от автокъщите да поверим своя избор. И тъй като наистина това също е водещ фактор за да останете удовлетворени от направената инвестиция днес ще ви предоставим няколко основни съвета, предоставени от Kapitol.bg Варна. На първо място е добре да робувате на предразсъдъци по отношение на марки и безсмислени напътствия от автомобилни разбирачи.  Ако наистина искате да закупите кола, която да ви служи безпроблемно с години се доверявайте само на автокъщи, които предлагат не само гаранция, но и имат възможност за извършване на ремонти в оторизирани сервизи. Тъй като сме свидетели на всякакви търговци то е логично да сме максимално покупка на колазатруднени в избора си, но най-важния мотив да изберете кола от утвърден на автосалон е именно неговата дългогодишна репутация. Kapitol е фирма, която има достатъчен опит във вноса на коли в страната. През годините натрупан опит професионалното отношение се оказва основен приоритет, поради който клиентите на автосалоните Капитол им гласуват такова високо доверие. Защото не е важно само да предложиш най-ниска цена, но в същото време е нужно да предоставиш отношение, качество и индивидуален подход към всеки потенциален купувач.

Обикновено това, което се забелязва при посещение на уеб страниците на автокъщите са лъскави и изглеждащи като почти нови автомобили. Обикновено това е търговски трик, с който продаващите употребявани коли се опитват да прикрият недостатъците на возилата, които продават. Добре е да търсите такъв търговец, който не използва инструменти за заличаване на дефектите по реалните снимки, които се качват в сайта му, а се описват детайлно предимствата и недостатъците на колите, които са обект на продажба. Но естествено само с оглед на място може да установи това и от автосалони Kapitol.bg, които разполагат с автокъщи във  Варна и София съветват никога да не купувате кола само по снимка. Това е доста сериозна инвестиция, която наистина заслужава специално внимание, затова преди всичко е нужен външен оглед на забележките, задължително да се извърши технически преглед от автомонтьор или техник, както и да направите тест драйв на автомобила. Тези три основни стъпки са основни и не бива да пропускате нито една от тях. Ако сте убедени, че това е колата, която желаете следва четвъртата основна стъпка, а тя е свързана с документалното оформление на договора за продажба. За оформянето на сделката са нужни оригиналните документи на автомобила, което гарантира, че прехвърляте реална собственост и сте защитени от измами. При покупката на автомобил от автокъщи договора за продажба се заверява в нотариална кантора и едва след това собственика има 30 дневен срок за да регистрира колата в съответните пунктове на КАТ.

Отговорността по отношение на избора на автомобил втора употреба е изцяло персонална. Затова от Kapitol.bg Варна съветват да не подценявате нито избора на кола, нито пък репутацията на автосалона, от който ще я закупите.