Съвети за избор в уникален умивалник за баня

мивка

Многообразни по вид и форма мивки за баня се предлагат в търговската мрежа. Това, което на практика може да привлече вниманието на потребителите са онези, които са с неповторим дизайн, невероятно изтънчени и функционални, допринасящи за подобряването на облика на санитарната зона. Много са факторите, които са причина на пазара да се предлага такъв огромен избор от уникални мивки за баня. Изработени от иновативни и здрави материали, с елегантни форми и удивителен дизайн наистина всеки би останал очарован от това, което може да постигне с правилна инвестиция във висококачествено санитарно оборудване.

С внимание към материалите

За да е неповторима и съвършена мивката в банята на първо място е желателно да бъде изработена от качествени материали. Опитните експерти съветват при търсене на уникални модели с изключително атрактивна и модерна визия да се акцентира на:

  • Модели, изработени от фаянс;
  • Порцеланови;
  • Керамични;
  • От цветно стъкло;
  • Метални;
  • Мраморни;
  • От камък и други.

Материала има значителна роля в това да подсили усещането за уникалност. Когато е вложен нестандартен дори ексцентричен материал то очевидно ще имате на разположение мивка, която не само да ви служи, но и да ви радва с визуалните си качества.

Как да запазите блясъка на мивката в банята за дълг време

уникална мивкаСигурно сте забелязали, че когато закупите мивка през първите години на нейното използване тя изглежда бляскава и наистина уникална. С времето обаче някои посивяват и изглеждат стари и не толкова красиви. Важно е още при покупката да сте наясно с начина на поддръжка на определения вид мивка съобразно материала, от който е произведен.

За да са винаги бляскави и да носят удоволствие от използването им е решаващо да се вземат под внимание специализираните препарати, с които да почиствате. Често по умивалника се натрупва варовик и това е причина за посивяването на повърхността. Важно е редовно да премахвате този слой с препарат против котлен камък и ще осъзнаете колко по-свежа и като нова ще изглежда мивката ви.

Не е нужно да подменяте уникалното санитарно оборудване с ново, а просто да инвестирате в правилните препарати за поддръжка. Използвайте мека гъба и след това задължително подсушавайте за да се елиминира появата на петна и капки.

Друг съществен момент е почистванет на сифона. Можете да намерите различни препарати, които биха улеснили и отстранили този тип замърсявания, но в случай, че нямате под-ръка такива можете да приложите изпитания и безопасен метод със сода за хляб и оцет.