Запознайте се с радиаторите от Balkan Energy, които ще осигурят топлина и уют в дома

радиатор

За да бъде ефективна една отоплителна система, независимо дали става въпрос за офисни пространства, жилищни или индустриални площи има много голямо значение как ще бъдат организирани преносителите на топлината. Честата практика е да се ползва захранващ уред – котел, печка, камина, централен източник (ТЕЦ, газ) и посредством радиатори топлината да се разпределя равномерно. Звучи доста елементарно, но в същност не е така, защото са нужни редица изчисления както и професионално подбрани уреди и тела, които да работят в пълен синхрон. Само с експертно провеждане и оформление на отоплителната инсталация можете да разчитате на висока ефективност и икономии.

До колко важни са радиаторите

Радиаторите са съществена част от отоплителната система, защото с тяхна циркулиращата затоплена течност (флуид) се разпределя в пространствата обект на отопляване. За да бъде достигната бързо желаната температура има значение какъв е пътя, по който се движи водата, а освен това и типа на радиаторите, както техническите им характеристики.

И ако трябва да отговорим кратко и ясно колко важни са радиаторите в отоплителната система то отговора ще изглежда така: Радиаторите са основен източник, който осигурява предоставянето на топлината от уреда по най-безопасния и ефективен начин.

Много домакинства си нямат никаква идея как да процедират при подбор на радиатори. Това, което ще ви направи впечатление при разглеждане на видовете, размерите и техническите особености на телата в онлайн магазин Balkan Energy тук https://www.balkanenergy.bg/category/radiatori е че многообразието определено не е малко. Радиаторите са изработени от различни материали, по различни технологии, а самите им качества значително се различават. Това предполага да бъдат предприети наистина професионални консултации, с които да си изясните кои от моделите биха били ефективни спрямо отоплението на пространството, в което ще бъдат монтирани.

А главните видове радиатори се делят на:Стоманен панелен радиатор

  • Според материала – чугунени, алуминиеви, биметални, стоманени;
  • Според мощността;
  • Според начина на монтаж;
  • Според предназначението (за офиси, домакинства, индустриални площи) и т.нат.

Най-голямо внимание клиентите обаче обръщат на разнообразието на радиаторите спрямо материалите, от които са изработени. Това е напълно обяснимо, тъй като всъщност се търси максимална ефективност, икономичност както и приятен външен вид. Следва да ви разкажем за основните предимства на видовете радиатори според материала, от който са изработени като се надяваме да направите лична преценка за това кои бихте предпочели за вашите нужди.

Видове радиатори според материала на изработка

Масовите варианти, които можете да откриете и в онлайн каталога на Balkan Energy са следните видове радиатори:

  • Чугунени

Не се отличават с особена естетичност и красота. Това са радиаторите, които помним от своето детство. В училища, в жилищни блокове, в детски градини, в административни сгради – реално навсякъде се ползваха такива радиатори. И освен, че не се ползват с кой знае каква естетичност тези радиатори към настоящия момент не се определят като ефективни, заради факта, че корозират и се деформират лесно. Живота им не е дълъг, но пък цената им е ниска, което прави интереса към тях оправдан;

  • Стоманени

Това са радиатори с по-дълъг живот от чугунените. Малко демоде, но пък изгодни като цени – това са причините, поради които клиентите продължават да ги купуват. Едно от приоритетните им качества е това, че успешно задържат топлината дори след като източника за подгряване бъде изключен;

  • Алуминиеви радиатори

Съвременни решения, които са изключително ефективни и иновативни. Това са радиаторите, при които се отчитат най-високи продажби. Техните технически качества и показатели на истина са фантастични, което реално ги прави толкова търсени. Леки, удобни, функционални, с иновативен дизайн, адаптиращи се както в дома така и други пространства тези тела определено печелят приза за най-ефективни и съобразени с новостите в отоплителния бранш;

  • Биметални

Добри, модерни, висококачествени, но пък доста скъпи са този вид радиатори. Като качества дори надвишават тези на алуминиевите, но пък цената и е неоправдано висока за българския масов потребител.

Широка гама от предложения можете да откриете в онлайн каталога на Balkan Energy. Възползвайте се от добрите предложения и безплатна доставка до дома.