Аспиратор или абсорбатор – кое е по-доброто решение за кухнята

аспиратор

Със сигурност и на вас ви е направило впечатление, че на пазара има уреди за отвеждане на парата и миризмата от готвенето, които се наричат аспиратори, а други са известни под термина абсорбатори. Какви обаче са разликите между тези два уреда и изобщо има ли такива, при условие, че изглеждат идентично? Това са въпроси, които възникват в хода на търсене на нова домакинска техника и е логично да потърсите отговорите, които вероятно имат отношение върху ефективността и реалната работа от уредите. Днес ще разбулим тайните около аспираторите и абсорбаторите като идеята е да изберете сами уреда, който да приютите в новата си кухня.

Аспираторите

Това са уреди, които с помощта на всмукателната си мощност успяват да отведат парата, миризмата, влагата и миниатюрните капчици мазнини в комина. Когато се избира аспиратор е важно да заложите на неговата мощност, което да гарантира ефективността му. На пазара се предлагат разнообразни модели – свободностоящи, декоративни, вградени аспиратори, които определено намират широко приложение в домакинствата. Този вид техника се отличава д изгодната си цена.

Абсорбаторите

Няма спор, че това са по-търсените уреди. Причините за това се крият в основните им разлики с аспириращата техника. А те никак не са малко, въпреки че за повечето клиенти такива реално не съществуват. Ние открихме разликите и ви ги представяме тук:https://www.mebeliarena.bg/уреди-за-вграждане/абсорбатори-за-вграждане

  • Абсорбаторите не само изсмукват парите и миризмата, а не им позволяват те да се връщат обратно в помещението от завихрящата мощ на мотора;
  • Абсорбаторите притежават филтър, който подпомага процеса на пречистване и филтриране на въздуха в помещението;
  • Абсорбаторите спомагат за по-бързото освежаване дори по време на изсмукване на миризмата и парата.

Да, те са по-скъпи, но пък доста по-ефективни за затворените пространства, които са обособени като кухненски помещения. Инвестирането  такъв уред е гаранция за бързо филтриране и отвеждане на миризмите там където им е мястото – в аспириращата тръба на комина.

Въпрос на избор, разполагаем бюджет и очаквания от работата на уреда е на кой от тях ще заложите. Предложенията, които днес Мебели Арена представят са изцяло съобразени с иновациите и адаптивността на уредите спрямо съвременната модерна кухня.