На какво да обърнем внимание при покупка на камери за наблюдение и запис

видеонаблюдение

Сами по себе си камерите са инструмент, който дава възможност за запис на картина и звук, който остава на твърдия диск на видеорекордера. Работата на камерите е от изключително значение и именно поради това много от експертите в бранша алармират да се избират качествени решения, които да предоставят ефективност от използването им. Все по-честа стана практиката да се инсталират камери за наблюдение и запис в домовете, а не само в търговските обекти. Решението да имаме пряк достъп до случващото се в дома ни, да защитим децата си, собствеността си и да реагираме максимално бързо и адекватно при възникнал проблем е в основата на това да помислим за инвестиция в охранителни системи за видеонаблюдение.

Кои камери се препоръчват за наблюдение и запис

Реално видеорекордера ще запише онова, което предава като сигнали картина самата камера. Затова основната ви задача при подбор на средства за наблюдение е да решите каква точно е задачата на камерите – да дадат някаква представа за движението в конкретни помещения или пък да са с висока резолюция, позволяваща да се разпознават предмети и лица. Ето защо въобще не е без значение каква ще бъде камерата и дали нейните технически показатели ще отговорят на индивидуалните ви потребности. Към минималните параметри, които е добре да притежават камерите за наблюдение и запис е желателно да имате предвид:Камера

  • Минимална резолюция от 1080P/ 2 MPixel с HD или Full HD формат;
  • Ъгъл на виждане хоризонтален над 80°;
  • Обхват на нощно виждане: между 30 и 40м;
  • Съвместими режими на работа с видеорекордери от най-ново поколение.

Тези основни параметри ще помогнат да получите не само ясен образ на зоните, които са поставени под наблюдение, но и записите ще бъдат с нужното качество, което да бъде ползвано като доказателство за наличие на нередност. Едни от най-подходящите за целите на домакинствата, а също така и търговските обекти камери са наблюдение и запис са куполните и булет моделите, поради своята компактност и висока технология.

Защо са препоръчителни комплектите за наблюдение и запис

За да си спестим време и да получим възможността сами да инсталираме системата за видеонаблюдение експертите в бранша съветват ако сте решили да поставята такива устройства в дома си да имате предвид ефективността на комплектите. Те съдържат всичко нужно за изграждането на една система, а освен това в зависимост от обхвата, който искате да покриете разполагат с опции за четири, 6, 8 или повече камери, които да работят в мрежа. Така освен камери получавате видеорекордер, който обработва и съхранява информацията от всяка една от камерите за наблюдение. Инсталирането е лесно и удобно, което спестява на практика време и пари.