Как да изберем качествен и ергономичен офис стол?

офис стол

Всички знаят, че работата на бюро е по-привилегирована от останалите, при които има тежък физически труд. Колкото и примамливо да изглежда това, ако не сте оборудвани с подходящите мебели, има опасност да чувствате постоянен дискомфорт и след време да се появят здравословни неприятности. Това е и причината много от управителите на фирми да разглеждат и търсят подходящи офис столове, с които да оборудват своите служители. Това са специално изработени артикули, за да направят дългите часове прекарани в една поза по-приятни. Това е инвестиция не само в удобството, но и в здравето, така че не пренебрегвайте избора на подходяща работна мебел, напомнят от Bogdanmebel.com.

Да изберем ли модел, който разполага с колелца?

Тази екстра ще ви позволи да не ставате всеки път, щом се нуждаете от нещо около вас, а бързо и лесно да го достигате като придвижите офис стола в съответната посока. Не всички шефове са склонни да инвестират в такъв вид мебел, защото с времето колелцата протриват пода и той изглежда твърде неестетично.

Не бива да се лишавате от това преимущество само поради тази дребна причина, защото е възможно да разположите под офис стола силиконова подложка, която ще предпази пода от нараняване. Все пак повечето качествени модели са именно такива, а другите с класически четири крака са подходящи по-скоро за посетители.

Кои са основните критерии за избор на офиса в стол?

Това е една много важна инвестиция и не бива да поръчвате първия модел, който ви се стори визуално красив. Тук изборът трябва да падне върху съвсем други характеристики, за които ще говорим малко по-подробно. Подходящия за ежедневна употреба офис стол е добре да притежава:стол

  • седалка, която има възможност да се регулира – не всички хора са с еднаква височина и поради тази причина е препоръчително седалката да може да се повдига. Така служителят ще я настрои персонално, спрямо личните си характеристики и ще се чувства по комфортно пред бюрото. Добра идея е да се сдобиете и с допълнителна поставка за краката, която се изработва по специален лек наклон и предпазва краката от натрупване на умора. През зимните месеци и от студения под;
  • офис столът трябва да осигурява добра опора за гърба и кръста – облегалката също трябва да има възможност да се регулира с наклон напред и назад, защото в противен случай сте само в една позиция и това може да доведе до оплаквания от болки в гърба и кръста. По-добрите и качествени модели със сигурност предлагат подобна функция;
  • да разполага с подлакътници – изберете офис столове с меки и комфортни подлакътници, тъй като те са важни по време на работа. Ще ви предложат добра опора и ръцете ви ще си починат;
  • какъв вид да бъде тапицерията – ще намерите модели облечени с кожа, но и такива с текстилна тапицерия. Предимствата на кожата са безспорни, защото се поддържа по-лесно и не задържа прах и замърсявания. Препоръчваме ви да инвестирате в луксозен и качествен артикул, който ще ви служи по-дълго време без проблем. Офис столовете тапицирани с естествена кожа са най-високият клас и ще ви дадат максимален комфорт.

Покупката на този работен елемент е много важна, и когато търсите нов се старайте той да отговаря на всичките ви критерии, защото се използва ежедневно.

Да изберем ли нов модел от интернет магазин?

Все повече потребители пазаруват в онлайн платформите, където разнообразието от модели е много по-голямо. На спокойствие може да разгледате всички предложения и да направите своята поръчка лесно през платформата. Цените дори на луксозните модели са достъпни, тъй като търговецът редовно прави допълнителни промоции. Вече няма защо да обикаляте търговските обекти и да губите от ценното си време, след като в удобен момент онлайн ще разгледате офис столове в съвременен дизайн изработени от различни производители.