Основните акценти при избор на мебели за спалня

спално обзавеждане

Замислете се колко време прекарвате на леглото си. много повече отколкото на дивана, на трапезната маса, в кухнята. Всъщност равносметката показва, че човек прекарва 1/3 от времето си в спалнята, което е достатъчно мотивиращо да помислим дали сме направили всичко за да си осигурим пален комфорт, удобство и грижа. За правилното обзавеждане за спалня ще си говорим днес и за това кои са дребните неща, които често се пренебрегват от потенциалните клиенти.

Дебелина на материала

Голям процент от мебелите за спалня се изработват от ПДЧ, МДФ или естествена дървесина. Когато се търси здравина и стабилност е желателно да имате предвид това, че наистина плоскости с дебелина под 18 мм не са добри варианти. Без значение дали един или двама души ще ползват обзавеждането за спалня е наистина приоритетно да не се подценява тяхната издръжливост и устойчивост на натоварване. Не я подценявайте… дебелината и плътността на плоскостите, от които са изработени новите ви спални мебели.

Вид на тапицерията

Голям процент от спалните мебели в частност леглата са тапицирани. Не само, че визуално подобряват Спален комплект обстановката в интериора, но този вид легла са много по:

  • Удобни;
  • Нежни към тялото ни;
  • Грижовни;
  • Придаващи едно по-различно очарование и настроение в интериора.

Тапицерията на тези легла е добре да бъде лесна за почистване. Такава е еко кожата но запомнете, че това е временен материал, който започва след третата година да се лющи и да уби своите естетични качества.

Механизмите

Третата фокусна точка при покупка на обзавеждане за спални. Те са част от мебелите и ги правят много по-удобни и функционални. Плъзгащите се механизми при гардеробите, повдигащия се матрак, практична табуретка ракла и т.нат. Ето ви няколко наистина важни и задължително здрави механизми, които също са решаващи при подбора на правилните и добри мебели за спалното ни кътче.