Символиката на накитите: Ето каква е ролята на златните колиета като талисмани

Златото се е тачило през всички епохи на нашето съществуване. Като не толкова разпространен благороден метал, цената му си остава висока, но въпреки това мнозина от нас се възползват от удоволствието да добавят в колекцията си златно бижу. Разнообразието от модели и приложения е завидно, но едни от най-обичаните накити си остават именно любимите златни колиета.

Символика от миналото

До неотдавна, много от притежателите на златни колиета са носили висулки с конкретна цел. Те са били наричани за късмет или против урочасване. Здравето и благополучието винаги са били цел номер едно за хората.

Нека не забравяме и любовта. Дали можем да накараме някой да изпитва привързаност и силни чувства към нас, благодарение на едно колие е спорно, но носенето на такова като символ на обвързване, си е честа практика и до днес.

Силата на талисманите

Чували сте за хапчето плацебо. Е, магията на талисманите не се различава съществено от въпросния метод на лечение. Не е важно какво носим или какво лекарство приемаме, важно е в какво вярваме.

Няма нищо по-мощно от силата на мисълта. Така че, ако дадена персона е убедена, че съвършеното златно украшение на гърдите е основополагащо за щастието и късмета, то така и ще бъде.

Накитите – допълнение на облеклото

Ще си помислите, колко тривиално! И сте прави, но не съвсем. Да пропуснете удоволствието от носенето на златно колие, това наистина може да е голяма загуба. То не само има силата да преобрази дрехите които обичате, но може да накара очите да засияят, а лицето да изглежда свежо.  

Отдавна не е тайна каква е мощта на бижутата. Всяка жена знае, че дори семпли обеци, могат да променят неузнаваемо вида. Но ако последните не са удобни за постоянно носене, колието от друга страна няма подобни скрупули. То спокойно ни съпътства навсякъде и по всяко време, а в случай, че не желаем да е на показ, лесно бихме могли да го скрием под дрехите.

Златото има неоспорими качества. Освен неустоимо, блестящо и красиво, то  се слави с уникална устойчивост на агресивните условия на среда. Влага, парфюм, козметика и каквото друго се сетите, не биха могли да повредят любимото бижу. То ще си остане все така прекрасно и неотразимо, следвайки нашата индивидуална същност.

Изразете я с новото си уникално бижу от https://shine.bg. Там ще намерите истинско разнообразие от модели и многобройни изгодни оферти.

Нека не забравяме, че животът е нищо без малко повече блясък в ежедневието. Направете дните си вълшебни с най-красивите накити, създаден специално за вас.