Какво е значението на хубавата покривка за маса?

покривка за маса

Във всеки дом има маса за хранене, която е специална и внимателно избирана мебел. Тя се използва от цялото семейство и трябва да бъде достатъчно здрава, красива и практична. В момента много хора се ръководят от минималистичния стил на обзавеждане и пропускат поставянето на подходяща покривка върху плота на тази ключова и стилна мебел. Това определено е грешка, защото зоната изглежда някак празно и неуютно, а текстилното изделие ще предаде много чар на трапезарията. Съвременните покривки за маса – movi.bg  са толкова разнообразни и красиви, за да ви предоставят възможност да декорирате дома си по предпочитан от вас начин.

Защо не бива да пренебрегваме използването на покривка за масата?

Зоната, в която се храните е може би най-важната и е позната като сърцето на дома. Основният предмет тук е масата за хранене, която заема централно място в помещението. Покривалото трябва да бъде подбрано много внимателно, защото създавате по-приятна атмосфера и уют по време на хранене. Нормално е да се ръководите от това, дали вечерята е семейна или официална, дали е някакъв важен празник или просто искате да си доставят малко удоволствие.

Употребата на качествен текстил за масата не е някаква прищявка, защото по този начин предпазвате плота на масата и си гарантирате по-дълга употреба. Ако не застелите плота, зоната изглежда някак празна и е възможно да се появят надрасквания. Покривката не бива да остава на заден план, защото:покривка

  • тя символизира уважение и семеен уют – ритуалът по поднасяне на храната е много важен за всяко семейство и затова подредбата на масата оказва сериозно влияние, върху настроението на присъстващите. Щом нещата са изпипани до най-малкия детайл, имате красиви сервизи, прибори за хранене и покривало, ще се чувствате много по-комфортно и спокойно;
  • вярвало се е, че покривката носи късмет и щастие – още от миналото се е вярвало, че красиво застланата маса е предпоставка за хубав и щастлив семеен живот. Това и причината преди време когато жените са тъкали такива изделия да ги украсяват толкова богато с бродерии и различни прекрасни декорации. Смятало се е, че ако мебелите са голи без подходящи покривала, това е символ на нищета;
  • такъв аксесоар се подарява само на най-близките хора – това е един много подходящ подарък, който може да направите на човек на когото държите много. Прекрасен дар за благополучие и щастлив семеен живот.

Този ценен и стилен аксесоар ще ви създаде положителни емоции и ще направи семейната сбирка още по-приятна и уютна. Постарайте се да изберете качествена и красива покривка, която с удоволствието да постелите при специални поводи.

Как да изберем най-подходящия вариант?

Предназначението на този аксесоар е да придаде красив вид на голямата мебел и да ви предразположи към приятно прекарване на времето докато се храните. Има значение дали купувате покривка за ежедневно ползване или за някакъв специален повод и празник. Необходимо е да отделите малко време, за да откриете подходящия модел като се съобразите с материала на изработка, десена, размера и други ключови фактори.

Според специалистите покривката трябва да е по-голяма от масата между 20 и 40 см от всяка страна. Има значение дали основната мебел е правоъгълна, квадратна или елипсовидна, за да изберете подходяща форма на аксесоара. За правоъгълни и квадратни мебели се използват съответните по форма покривки, но ако имате кръгла или елипсовидна, правоъгълни и квадратни модели се използват съответните по форма текстилни аксесоари.

Ако имате кръгла или овална маса може да разположите освен съответната форма също и продълговата или квадратна. Материите, от които се изработват могат да бъдат естествени като лен и памук или изкуствени като полиестер. Смята се, че естествените материи са подходящи за по-специални и официални събития. Съобразете се с това как ще поддържате този ценен аксесоар. Проверете как се почиства и пере.

Какви са новите модели налични онлайн?

Напоследък потребителите предпочитат да пазаруват подобни изделия от интернет магазините, които им предлагат огромен асортимент и много добро качество. Днес от онлайн магазин MOVI.BG ще ви запознаят с някои от най-харесваните и съвременни варианти:

  • кръгли покривала за маса – може да избирате между винилови и полиестерни разновидности, които са перфектно изработени и много красиви. Моделите са разделят на ежедневни и официални, което ще ви позволи да оформите интериора, който желаете в конкретния момент;
  • цветни дизайни от плат – разнообразни изделия с най-различни ярки и наситени цветове. Грижете се правилно за аксесоара, препоръката е да се пере на ръка. Създайте си настроение с тези весели и добре изработени аксесоари;
  • празнични модели – много потребители избират новата си коледна покривка онлайн. Сега може да бъде луксозна или ежедневна, но каквато и да купите ще останете много доволни от нейната визия и красиви коледни мотиви;
  • мушами – като много практично покривало мушамата продължава да се използва. Поддържа се много лесно, предпазва повърхностите и най-новите варианти са с красиви декоративни елементи.

Как покривката може да се отрази на настроението?

Ролята на покривката е не само да създаде уют и да предпази плота, но и да създаде много настроение на семейството. Ако се спрете на цветен десен ще поддържате по-лесно хигиената и ще направите пространството много приятно и предразполагащо.

Модерните материи, които са обработени по специална технология са много харесвани, защото някои от тях не задържат петна, водоустойчиви са и дават възможност на домакинята лесно да поддържа хигиената. Не пропускайте възможността да използвате красивия аксесоар, който ще промени трапезарията и ще обогати интериора.