Как да превърнем скучния интериор във вдъхновение за сетивата

Настъпи ли моментът да предприемем интериорни промени, повечето от нас се размечтават, представяйки идеалното жилище, в което царят удобства, красота и хармония. Възможно ли е обаче да постигнем точно такива резултати? Какво ще ни коства това или по-точно – колко? В следващите редове предстои да засегнем именно тези въпроси, затова останете с нас докрай и вижте какво има за вас в https://mebelilenistyle.com Варна.

Изборът на нови мебели – бяло платно, върху което да нарисуваме картина

Създаването на модерен жилищен интериор си е цяло изкуство, защото по време на селекцията се сблъскваме с редица въпроси, които трябва да разрешим. Представете си едно празно платно, върху което имате възможност да нарисувате живописна картина, която да е вашето най-голям творение. Какво бихте изобразили?

Изборът на нови мебели не е точна наука, която изисква от нас да се придържаме към точни правила, за да достигнем до търсените от нас отговори. При обзавеждането на дома няма правилно и грешно – има подходящи и неподходящи за нас решения, които изцяло ние избираме.

Когато сте на една крачка от Промяната, създайте цялостна концепция и се придържайте към нея. В разгара на интериорното приключение е възможно да направите някои промени и изключения, защото ситуацията или дори актуалните трендове са го наложили. Вие определяте правилата и вие сте създателите на своя дом. Дайте най-доброто от себе и демонстрирайте креативно мислете.

Актуалните трендове при интериора за 2022

Доста са идеите, на които можем да заложим при мебелирането на жилището. Тенденциите за 2022 отново са впечатляващи, а сред най-актуалните са следните практики:

  • екологичните и естествени материали – култът към природата се засилва все повече с течение на годините, когато насочихме вниманието си към естествената си среда и нейните преимущества. Ако искате жилището ви да е в еко-стил, заложете на материали като дърво, камък, ратан и други елементи с такъв почерк. Меките и топли нюанси са също част това супер актуално интериорно направление, в което е почти сигурно, че ще се влюбите с лекота;
  • футуристичният-минималистичен интериор – някои го определят като „стерилен“ и студен, но е факт, че през 2022 той е един от най-актуалните и така се очертава да бъде и занапред. Ключовите фигури тук са светлите цветове, изчистените форми, светлината и простора;
  • Лофт стил – може и да не сте чували за него, но той е изключително популярен към днешната. Характерното за него е модерната грубоватост, която силно напомня на индустриалния интериор. Пространствата са големи и просторни, а цялостната обстановка е олицетворение на технологичното време, в което живее. Залага се на тъмните цветове, както и на мебелите с опростен дизайн. Независимост и свобода – Лофт стилът ще ви носи усещане и за двете;
  • ретро класика ала вила в провинцията – повечето мебели са бели, а детайлите са навсякъде. Завесите са с флорални мотиви, скринът е във Винтидж стил, а усещането за уют е „по петите ни“. няма какво повече да се желае, за да се почувстваме наистина у дома си. малко помпозно и сладникаво, но със сигурност изключително красиво, интериорното направление „ретро класика“ е любимо за почитателите на английския шик и провокацията на новото време.

Ако пък търсите нещо коренно различно, като например холивудски блясък или арт деко обстановка, заложете на блясъка, ярките цветове, еклектичните съчетания, металните детайли и пищните полилеи, които се извисяват над обзавеждането с цялото си великолепие.

На какво да обърнем внимание при онлайн покупката на ново обзавеждане

След като сме готови с избора на интериорен стил, идва ред и на практическата част от нещата. Или с други думи – да обърнем внимание на всеки един технически параметър, като например материалите за изработка на мебелите, техните точни размери, използваните механизми и прочее. Цената също има определяща роля за това дали ще купим дадена мебел или не. Ако ще поръчвате от онлайн магазин, прочетете описанието към всеки един продукт и разгледайте наличните снимки.