Банков, или небанков кредит да изтеглим?

Казвали ли сте си някога, че никога за нищо на света не бихте изтеглили заем? Убедени сме, че повечето хора са се вричали по този начин и дори вътрешно са били напълно убедени, че точно така ще се случи. Животът няма да ги постави в ситуация, в която да трябва да теглят заем, а дори напротив – ще имат достатъчно доходи, че и да пестят!

заем

Да, обаче нещата не винаги се случват така, както сме ги планирали… По някакво стечение на обстоятелствата, ни се налага да изтеглим заем, понякога дори и доста голям. Например, ако сме решили че искаме да създадем семейство, е логично да искаме и дом, в който да дадем начало на семейния си живот. За повечето млади хора е непосилно да си купят апартамент само със собствени средства и затова или търсят финансова помощ от родителите си, или разчитат на банката да им отпусне кредит.

Банковият заем може да ни бъде необходим не само, когато искаме да си купим ново жилище, а и когато например сме решили да си вземем нова кола, или пък апартаментът ни плаче за ремонт. Е, в такъв случай сумата няма да бъде толкова голяма, колкото ако искаме заем за нов дом, но отново трябва да бъде върната и то с лихвите!

Най-общо, заемите се делят на два вида: големи и малки. Малките са така наречените „потребителски“, или „кредит до заплата“. Те могат да бъдат изтеглени както от банка, така и от фирма за бързи кредити, като вторите се славят с много по-бързо обслужване, също както и с по-лесно одобрение. Нито ще имате нужда от гарант по кредита си, нито пък ще трябва да доказвате някакви доходи, или да показвате че работите някъде.

Бързите заеми са може би най-често теглените кредити и то поради една единствена причина: опростената процедура. При тях няма да е нужно да чакате с часове по гишетата, а дори можете да подадете своята молба и онлайн, без да ходите до офис, без да се занимавате с купища документи, или пък да сте потърпевши от бюрократщината в страната ни!

Изтеглете този кредит, който смятате че е най-се доближава до вашите нужди. Знайте, че той ще ви от ползва при всички положения и че дори и да ви трябва някоя дребна сума, поне няма да се наложи да се молите на роднини и приятели. Дали ще изтеглите банков, или небанков кредит, е важна сумата и работата, която ще ви свърши. Ако ви трябва просто да избутате до заплата, изтеглете малък бърз кредит и не се занимавате с банки. Той ще е достатъчен в такава ситуация!