За видовете интериор и как да се откъснем от сивото ежедневие посредством мебелите в дома ни…

Представете си една празна стая, като в нея има само 4 стени и нищо повече. Тя може да бъде сравнена с бялото платно, на което можете да сътворите каквото ви роди фантазията, също както и да запечатате моментните си трепети и емоции, само с помощта на четка и боя… Когато заговорим за интериор и купуване на нови мебели, обичаме да казваме че изборът ни зависи най-вече от вътрешното ни състояние. Дори и подсъзнателно, ние правим избора си въз основа на нашите възприятия за света, също както и водени от някои дълбоко потиснати навътре в нас чувства…

винтидж стил

Днес ще ви кажем които са основните интериорни стилове и ще се опитаме да внесем светлина в така или иначе объркания от цялото това разнообразие ум. Ще се постараем с няколко реда да успеем да ви насочим какви точно мебели да си купите и доколко те ще отразяват вашата същност и индивидуалност. Изводите ще си ги направите сами!

1.Любимият на всички нас Винтидж стил заема първото място по предпочитан интериор през последните няколко години. Напомнящ за 30-80 те години на 20-ти век, този стил ни връща по един неповторим начин към романтичните времена от миналото, като цветовете тук са нежни, топли и действащи успокояващо върху човешката психика.

2.Еклектичен стил – доста по-модерно и различно решение спрямо Винтидж стила, но пък изключително ефектно и съвременно. Самата дума „еклектика“ означава смесица на различни видове стилове, която създава интересен и уникален интериор. Тук можем да комбинираме както различни по стил мебели, така и такива от различни епохи. Резултатът ще бъде доста впечатляващ, стига да не прекаляваме в смесването на отделните детайли…

3.Минималистичен интериор – чест избор при хората, които не си падат по претрупаните с вещи рафтове и шкафове и които залагат на простотата. Този стил е характерен с изчистените си линии и е на принципа „колкото по-малко, толкова по-добре“. Тук цветовете също са максимално опростени, като основният избор е бяло, черно, или бледите нюанси. Претрупването при този вид интериор е изключено, като именно то го прави толкова приятен за окото.

4.Индустриален интериор с промишлен облик.

Често казано, това е един от любимите ни стилове, заради неговия чар и оригиналност. Той представлява комбинация на различни сурови материали като: тухла, метал, месинг и др., а целта на този вид интериор е да напомня за съвременния, градски живот, който по никакъв начин не напомня за природата и естествената ни хабитат. Индустриалните тенденции при този вид интериорно решение определено не са по вкуса на всеки, но се съгласете, че ако изберете този стил, домът ви ще бъде супер различен от останали, които сте виждали!