Онлайн реклама за бизнеса от Digital Expert: достигнете до точните хора в подходящия момент

Все повече бизнеси залагат на интернет присъствието, което на свой ред ги прави още по-печеливши. С течение на времето, маркетинг стратегиите се превръщат в сравнително търсен и предпочитан метод, който е освен общодостъпен, но и резултатен в 99% от случаите. Съвременната онлайн реклама намира различно приложение в различните случаи, като тя има за цел да представи фирмения бранд по възможно най-добрия начин пред аудиторията. Тук говорим за бързо генерирани печалби в комбинация с минимални инвестиции, които Вие самите определяте.

Защо да заложим на онлайн рекламата

Социалните медии

Днес начините за рекламиране стават все по-различни, като фокусът е върху присъствието на фирмите в социалните мрежи и търсачките. За онлайн рекламата може да се говори като за нещо задължително, като за фактор номер едно, от който зависи репутацията на бранда, неговата популярност сред потребителите, също както и потенциала му да стане номер едно сред останалите конкурентни имена на пазара.

Не е случайно, че толкова много собственици на интернет магазини залагат на онлайн рекламирането като основен начин за развиване на дейността, която упражняват. Ето какви са и основните причини дигиталният маркетинг да продължава да бъде перфектното решение за новоосновани фирми и вече установили се трайно в индустрията такива:

 • Индивидуални решения, които следват потребностите на конкретния бизнес;
 • Гъвкавост и възможност за проследяване на резултатите до последния детайл, променяйки концепцията при необходимост;
 • Достъпност и лесно управление на всяка една от кампаниите;
 • Оползотворяване на положителните фактори, които да доведат до значителен растеж на печалбата и да добавят още стойност към бизнеса;
 • Разнообразие от маркетинг инструменти, които успешно се прилагат при всеки вид онлайн рекламиране;
 • Увереност и спокойствие за клиентите.

Добре проведената реклама действа безотказно, когато например искаме да оптимизираме бизнеса си, да го направим успешен и обещаващ, да му придадем тежест, а след това да се насладим на постигнатите резултати, които всъщност са водещият мотив при провеждането на която и да е рекламна кампания.

До какви подобрения би могла да доведе тя

Предприемач

Дигиталният маркетинг може да направи доста ефективни бизнес решения, които ще се отразят благоприятно върху клиентския интерес, ще го засилят, ще ангажират целевата аудитория в дългосрочен план, а след това ще ускорят реализирането на поставените цели. Реалните ползи от интернет рекламата са:

 • Разширяване на пазарите и достигане дори и до чужди такива;
 • Рентабилно позициониране в релевантната индустрия и достигане до максимален брой клиенти за минимално време;
 • Анализиране и преценка на ресурсите, които биха могли да бъдат използване в полза на бизнес развитието на интернет магазина;
 • Умело таргетиране, което дава възможност за ангажиране на точните клиенти, които биха имали най-голям интерес към предлаганите продукти/услуги;
 • Оползотворяване на благоприятните фактори, които социални мрежи предоставят – Facebook и Instagram са чудесна възможност да презентираме своя бранд, също както и да споделим важна информация, свързана с цени, промоции, нови продукти и прочее;
 • Оптимизиране на съдържанието, боравейки с подходящите ключови думи, които клиентите най-често използват, за да открият онова, което търсят;
 • Достъп до мобилни потребители – смартфоните и таблетите са масово използвано средство за общуване, работа и развлечение, което води до създаването на мобилни версии на онлайн магазина и рекламата.

При онлайн реклама е възможно да бъдат извършени редица промени, свързани с провежданата в момента маркетинг реклама, за да се засили ефектът от нейното прилагане. Става дума за лесно и бързо адаптиране към потребностите на бизнеса, които могат да се променят във всеки един момент. Откриването на нови аудитории е също напълно възможно, дори и ако става дума за пасивни потребители, които не са пряко заинтересовани от предлаганите продукти, но отново съществува реална възможност да им се въздейства.

Кои са най-предпочитаните стратегии за онлайн магазини

Дигитален Маркетинг

Многобройни са ползите от провеждането на дигитален маркетинг като средство за създаването и прилагането на работеща онлайн реклама, като например Facebook кампании, оптимизация на продажби, имейл маркетинг, чатбот стратегии, графичен дизайн и др.