Как умният дом прави живота по-хубав, разказват от Smartdirect

Постоянно си мечтаем за по-пълноценно ежедневие, но какво правим в тази посока? Освен да обмисляме бъдещи интериорни проекти, е нужно да включим в плановете си и нови технологични решения, за които ще поговорим именно днес. Важно е да мислим извън установената рамка и да отворим съзнанието си за иновациите в дигиталния свят, сред които е и така нареченият „умен дом“. Какво представлява той и защо да заложим на smartdirect  – останете с нас и ще разберете.

Как „умният“ дом променя ежедневието

Смарт устройствата не са новост, но смарт жилищата са. Интелигентният им принцип на функциониране е впечатляващ, а ползите за нас като потребители са много повече, отколкото можем да си представим… В този случай дори крушките у дома са необикновени, защото можем да ги управляваме през телефона си и дори с гласови команди! Но това е само началото…

Умният дом ни дава възможност да осъществяваме пълен контрол на ел. уредите у дома, осветлението, както и ни предлага интелигентно известяване, когато например сме пропуснали да затворим някоя врата, прозорец, а още по-лошото – да изключим ютията! Всички тези екстри и ползите от тях ще направят всекидневието ни много по-приятно и пълноценно, но не преди всичко сигурно, споделят от Smartdirect.

Какви решения предлагат от Smartdirect

Интелигентното жилище притежава автономност и е олицетворение на прогреса, който наблюдаваме в новото време. То може да промени живота ни генерално, осигурявайки ни в пъти повече удобства, отколкото сме намирали до този момент… От Smartdirect предлагат следните решения:

  • Умно осветление – управлението на различни по вид светлини е вече реалност, част от която можете да бъдете и вие;
  • Интелигентно пожароизвестяване – край на тревогите, свързани със забравени уреди или вероятни инциденти, защото с тази опция ще бъдете винаги осведомени за случващото се във вашия дом;
  • Подгряване на водата и включване на отоплението – две повече от полезни функции през зимата, а и не само, разказват от Smartdirect. В края на дългия работен ден най-много от всичко искаме да се насладим на уютния си дом, който вече може да ни „посрещне“ подобаващо;
  • Пълен смарт контрол – интелигентният дом дава зелена светлина на потребителя да контролира по всяко едно време битовата техника (фурна, ютия, кафемашина и др.). Единственото условие е да имаме интернет връзка и телефон, през който ще задаваме командите.

От Smartdirect съветват да заложите изключително на умното жилище, което след още няколко години се очертава да бъде на 100% интегрирано в ежедневието.

Какво е „интелигентна сигурност“

Сигурността е водещ приоритет за собствениците на имоти. Опазването на имущество е основният фактор в случая, а за да бъде то непокътнато, е нужно да монтираме камери на ключови в дома или офиса места. Умните сензори ще ви известяват, ако има отворена врата или прозорец, а самото видеонаблюдение ще е активно 24/7 и то на живо. Управлението през телефона е отново налице, както и възможността за персонализация, споделят от Smartdirect.